Авторизация
 
 

Декларацію щодо Голодомору підтримали вже 55 держав

повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у соцмережі Х.
«Жахи Голодомору мають служити чітким нагадуванням нинішнім і майбутнім поколінням про необхідність запобігання подібним звірствам і спробам використання їжі як зброї, яка є одним із ключових компонентів триваючої агресії росії проти України», – зазначив Кулеба і висловив подяку всім державам, які зайняли принципову позицію.
Зазначається, що українські дипломати продовжують працювати над відновленням історичної справедливості та вшанування жертв жахливого злочину.
За словами Кулеби, увага до Голодомору в ООН зростає, а кількість підписів різко зросла в порівнянні з попереднім таким документом у 2018 році.
Російська дезінформація підриває боєздатність армії Болгарії

Зокрема, документ підписали країни Євросоюзу, Азербайджан, Австралія, Боснія і Герцеговина, Гватемала, Чилі, Японія, Південна Корея, Велика Британія, США, Уругвай, Коста-Рика, Маршаллові острови та Палау.
У жовтні Парламентська асамблея Ради Європи визнала Голодомор геноцидом, а у листопаді одразу кілька штатів США приєдналися до визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом українського народу.
Нагадаємо, у четверту суботу листопада українці по всьому світу вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових голодів 1921-1923 та 1946-1947 років.

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]