Авторизация
 
 

Олег Радковський отримав відзнаку від Митрополита Епіфанія




Предстоятель Православної Церкви України Блаженнійший Митрополит Епіфаній відвідав Одещину.



Першою точкою візиту стала Одеська національна опера. Керівниця закладу Надія Бабіч, перший заступник голови Одеської облради, очільник партії «Батьківщина» в області Олег Радковський та депутат Біляївської громади Сергій Білюк разом з Митрополитом Епіфанієм та священнослужителями єпархії ознайомилися з красою та історією театру.






Після екскурсії Одеською оперою Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершив чин освячення хреста на купол кафедрального собору Різдва Христового в Одесі.



«Сьогодні ми тут, в Одесі, маємо відносний мир. Ми можемо збиратися, можемо разом молитися, ми можемо оновлювати наші храми. Але ми не повинні забувати, що війна триває. І зараз там, на південному сході, точаться бої, гинуть наші найкращі сини і дочки. Вони віддають найдорогоцінніше – свої життя – заради кожного з нас, заради майбутнього нашої єдиної української держави, єдиної української Церкви, заради нашого українського народу», – сказав Предстоятель.




Після завершення богослужіння Митрополит вручив високі церковні нагороди воїнам ЗСУ та освятив гуманітарний вантаж від волонтерського центру партії «Батьківщина» Одещини - «Одеса ХАБ Батьківщина», який направився на Херсонщину. Вантаж було сформовано за допомоги голови партії «Батьківщина» міста Одеса Михайла Поживанова, керівника партосередку Одеського району Сергія Білюка та допомоги міжнародних донорів: аптечки, турнікети, засоби гігієни, медичне знаряддя та багато іншого для лікування поранених.


Також в Українському театрі відбулась зустріч священнослужителів з молоддю, більшість яких є дітьми війни: сироти, ті, хто пережив окупацію на Херсонщині та Харківщині та внутрішньо переміщені особи.

На завершення візиту відбулась зустріч з військовим керівництвом південного регіону та очільниками області, вручення нагород та грамот. Під час зустрічі Митрополит Епіфаній нагородив Олега Радковського та Сергія Білюка відзнаками за підтримку церкви. В свою чергу Олег Радковський, за дорученням голови Одеської обласної ради, вручив Предстоятелю Православної Церкви України цінний подарунок.



«Ваш візит є великою подією для нас і для всієї Православної Церкви України Одеського регіону. Ми вдячні Вам за Вашу турботу та службу, за Ваше плідне духовне керівництво і мудрі настанови нашому народу. Нехай Ваше служіння Богу та Україні сприяє настанню миру на нашій землі», - зазначив у вітальному слові Олег Радковський.




Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]