Авторизация
 
 

Уряд планує посилити антикорупційну боротьбу у громадах

У міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури заявили про початок проєкт, який спрямований на посилення прозорості та підзвітності органів місцевого самоврядування та запобігання корупції у громадах.

У рамках проекту буде відбуватися навчання антикорупційних уповноважених громад.
«Для пілотного проєкту щодо оцінки антикорупційної системи були відібрані міські громади Луцька, Хмельницького та Калуша. За результатами його реалізації будуть розроблені/оновлені антикорупційні програми територіальних громад. У подальшому цей досвід масштабується на інші громади для розробки типових антикорупційних програм», - повідомили у Мінвідновлення.
Додамо, що першим кроком для реалізації проєкту стало опитування серед антикорупційних уповноважених 170 міських рад щодо їх професійних компетенцій, проведено за підтримки Програми розвитку ООН.

Опитування показало, що 56% уповноважених міських рад поєднують свою посаду з іншими посадами, що може впливати на якість та ефективність виконання обов’язків.

Окрім цього, повідомили у міністерстві, 14% уповноважених не проходили жодного навчання на антикорупційну тематику. Майже 60% опитуваних вказали, що тема «Врегулювання конфлікту інтересів у працівників ОМС та депутатів» – найбільш потрібна для роботи уповноважених.

«Професійна робота антикорупційних уповноважених міських рад є важливою складовою в ефективному використанні ресурсів місцевого самоврядування. Спроможність громад забезпечити ефективну антикорупційну політику та прозорість своєї діяльності – це одне із завдань уповноважених, над рівнем навичок і знань яких ми будемо працювати. Для цього, зокрема, на базі Міністерства вже створюємо навчальний план», – наголосили у Мінвідновлення.

Додамо, що в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери управління державного органу, а також у державних цільових фондах в обов’язковому порядку утворюються (визначаються) самостійні та функціонально незалежні структурні підрозділи (особи), на які покладаються функції із запобігання та виявлення корупції.

Це визначено у Законі України «Про запобігання корупції».

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]