Авторизация
 
 

«Перлину Херсона» пограбували російські окупаційні війська

«Перлину Херсона» пограбували російські окупаційні війська

Торговий флот херсонського підрозділу великої логістичної компанії «Грейн-Трансшипмент» пограбували російські війська та окупаційна влада. Значну частину барж приватної компанії вкрали та використовуються для будівництва понтонної переправи та переправлення військових та боєкомплекту.
Як розповів комерційний директор компанії «Грейн-Трансшипмент» Євген Ігнатенко, він спільно з Олександром Григоренком протягом шести років інвестували в розвиток компанії та річкового транспорту України. У грудні 2021 року компанія придбала П’яту Затоку у Херсоні для створення там бази торговельного річкового флоту, куди переправили частину суден компанії. Придбану затоку назвали «Перлиною Херсона».
«За короткостроковою стратегією розвитку ми мали створити там базу флоту, тож незадовго до початку війни ми переправили туди половину усього нашого флоту – 15 суден, де займалися саморемонтом, модернізацією суден та готувалися до відкриття навігації-2022», – зазначив Ігнатенко і підкреслив, що довгостроковою стратегією компанії передбачався розвиток у Херсоні транзитного хаба, який мав з’єднати маршрути із Перлиною Дніпра у місті Дніпро.
Читайте також: Із окупованого півдня України росіяни вивозять вкрадено зерно

Але широкомасштабне вторгнення російських військ в Україну зруйнувало глобальні плани. З початку серпня російські війська та окупаційна влада забрали п’ять барж компанії, які використали для створення понтонної переправи. У середині вересня було вкрадено ще сім суден.
«Вороги забрали нашого первістка – баржу «Грейн-1», і разом з іншими використовують для переправи особового складу та БК. Деякі танкери були з вантажем, тому це вчергове доводить, що окупанти – мародери та злочинці, які згрібають все на своєму шляху», – розповів Ігнатенко та звинуватив у пособництві окупаційній владі призначеного начальником Херсонського морпорту Андрія Харитонова.
«Кожен, хто обрав зрадити свою країну, буде про це жалкувати, а головне – відповідати за всі злочини. Ми ж, у свою чергу, маємо стимул ще більше працювати, аби відновити все втрачене та зробити ще кращим після перемоги України. Слава Україні і нашим Героям! Перемога за нами», – заявив він.
Читайте також: Хто отримує українське зерно: перелік країн

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]