Авторизация
 
 

Одесити творять життя на склонах фонтану під час війни

Одесити творять життя на склонах фонтану під час війни



Одеса, як і всі інші міста, з першого дня війни почала допомогу захисникам України та постраждалим цивільним громадянам. Здавалося б, які ще корисні справи можливо робити у цих неперевершено складних умовах? А між тим є ініціативна група небайдужих одеситів «Зелений берег на схилах фонтану», яка дбає про життя багатьох поколінь наперед…
Людство вже давно досить зухвало пишається досягненнями (іноді дуже сумнівними), приховуючи, що без природи немає й самого людства. Де ми всі будемо без повітря, землі, води, рослин? Особливо зараз, коли земля ще й руйнується та псується від ворожих обстрілів. Одесі взагалі загрожує багато негативних факторів. Останніх 10-15 років, наприклад, внаслідок надмірної та не дуже якісної забудови спостерігається багато випадків обсипання та розломів грунту. Найбільш небезпечні місця для таких процесів - безпосередньо на схилах біля моря. До того ж на таких ділянках нічого не може рости - а це прямо впливає на кількість кисню у повітрі, спричиняє температурні негаразди, заважає нормальному життю та відтворенню багатьох видів тварин тощо…
Як запобігти усім цим негативним явищам? Каже Наталія Хрищенок: «Ця акція в нас не перша, ми вже поспіль восьмий рік висаджуємо дерева на схилах в Одесі, й висадили вже більше двох тисяч дерев».
Чесно кажучи, не так вже й складно. Дерева та трав'янисті рослини - найкращі стабілізатори. Вони укріплюють грунт, сприяють утриманню вологи всередині, збільшенню родючості, знижують температуру повітря у спекотні дні, дають усе необхідне для розвитку безлічі форм та видів живої природи - мікроорганізмів, комах, птахів, звірів. А все вищенаведене - це й є джерело нашого комфорту. Тож найкраще рішення - організувати саджання дерев та інших рослин безпосередньо на схилах біля моря, а також у парках та на вулицях. Саме це й зробила вказана ініціативна група одеситів «Зелений берег на схилах фонтану» . Субота 8 жовтня стала днем підготовчих робот для посадки 100 міндальних дерев.
Так, учасник цієї акції Роман Гуревич відмітив, що після ракетного удару з боку росії в районі 13 станції фонтану на схилах біля моря утворився розлом, що є дуже небезпечним для одеситів, особливо тих, які живуть в тому районі, ситуація є надзвичайною, й окрім висадки дерев, необхідно терміново здійснювати заходи щодо усунення вказаної надзвичайної ситуації, укріплювати схили та ін.
В акції також прийняли участь й люди, які були вимушені переїхати в Одесу з Харкова, й на даний час проживають в районі 13 станції Фонтану.
Одесити запрошують всіх небайдужих долучатися до цієї акції, кожної суботи на «Зеленому березі на схилах фонтану».



Лера Югова
Фото Ирина Роик

Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]