Авторизация
 
 

Болгарські спецслужби розслідують вибух вантажівки на Кримському мосту

Болгарські спецслужби розслідують вибух вантажівки на Кримському мосту

Болгарська служба контррозвідки (SANS) веде розслідування заяви РФ про те, що вантажівка, яка підірвалася на Кримському мосту, нібито прибула з Болгарії. Розслідування розпочалося за розпорядженням в.о. прем’єр-міністра країни Галаба Донєва одразу після того, як кремль оприлюднив цю інформацію, – передає “Укрінформ”.
“Перевірки проводяться Державним агентством національної безпеки (SANS) та Міністерством внутрішніх справ”, – заявив представник болгарського уряду Антон Кутєв.
Зазначимо, у неділю голова слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін на зустрічі з Путіним заявив, що маршрут вантажівки, яка підірвала Кримський міст, нібито починався в Болгарії, а потім проходив через Грузію, Вірменію, Північну Осетію та Краснодарський край.
Представник Єврокомісії Пітер Стано назвав слова Бастрикіна недостовірними. “У нас немає можливості дізнатися, що сталося в суботу на мосту, що призвело до вибуху, які причини. Ви знаєте достовірність багатьох так званих “розслідувань” у Росії. Я не довіряв би тому, що вони говорять”, – сказав він.
Колишній прем’єр-міністр та лідер партії ГЕРБ Бойко Борисов відкинув інформацію Бастрикіна, заявивши, що не може бути, щоб вибухівка була завантажена в Болгарії, оскільки немає жодної можливості перетнути кордон.
Лідер партії “Ми продовжуємо зміни”, колишній прем’єр-міністр Болгарії Кирило Пєтков закликав тимчасовий уряд відкинути натяки кремля про болгарський слід у підриві Кримського мосту та розслідувати справу.
Нагадаємо, вранці 8 жовтня на Кримському мосту, що сполучає Росію та тимчасово окупований український Крим, виникла пожежа, спалахнули цистерни з пальним, зруйновано частину дорожнього полотна. Рух мостом було зупинено, на АЗС на півострові утворилися величезні черги.
Радник глави Офісу Президента України Михайло Подоляк назвав пожежу та руйнування Керченського мосту проявом конфлікту між ФСБ/приватними військовими компаніями та міноборони/генеральним штабом Росії.
Читайте також: В Болгарії мітингували біля російського посольства через ракетну атаку в Україні (фото)

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]