Авторизация
 
 

В школах Ренійської громади з’являться «тривожні кнопки» та відеоспостереження

В школах Ренійської громади з’являться «тривожні кнопки» та відеоспостереження

В школах та дитячих садках Ренійської громади Ізмаїльського району планують встановити «тривожні кнопки» та систему відеоспостереження. В звіті за результатами засідання виконкому Ренійської міської ради викладено інформацію про готовність освітніх закладів до осінньо-зимового періоду та вказані витрати на встановлення систем безпеки.
У документі перераховані заходи щодо підготовки укриттів (бомбосховищ) для педагогів та учнів, забезпечення цих споруд енергопостачанням, водою, запасами продуктів харчування, медикаментами, навчальним інвентарем тощо. Довідка містить інформацію про режим навчання в кожній школі, дитячому садку та позашкільному навчальному закладі Ренійської ТГ у поточному навчальному році.
Наше видання неодноразово висвітлювало цей процес, тому не будемо повторюватися. Водночас звіт виконкому цікавий тим, що в ньому вперше оприлюднено офіційні видатки місцевого бюджету на проведення відповідних робіт. Зокрема, на ремонтні роботи у загальноосвітніх школах та позашкільних закладах було виділено загалом 519 тисяч гривень, на оснащення їх усім необхідним – 140 тисяч гривень. Міська влада також підписала договір на суму понад 119 тис. грн про створення у школах системи «тривожної кнопки», що дозволить у разі потреби викликати до того чи іншого навчального закладу професійну охорону. Крім того, підписано договір про підключення освітніх закладів громади до системи відеоспостереження. На це із міського бюджету виділено понад 498 тис. грн. Щодо дитячих садків, то на аналогічні цілі витрачено з місцевої скарбниці відповідно 204 тис. грн, 75 тис. грн та 330 тис. грн.
Зазначимо, що цього навчального року в школах Ренійської громади відкрився 201 клас, за парти сіли 3888 учнів.
Незважаючи на те, що в заголовку довідки виконкому міськради згадується готовність навчальних закладів до роботи в осінньо-зимовий період, у тексті документа немає жодної інформації з цього приводу, у тому числі фінансових цифр. Тут привертає увагу той факт, що останнім часом офіційний сайт Ренійської міськради взагалі не публікує значну частину інформації про витрати місцевого бюджету та тенденції бюджетного процесу.
Наприклад, 20 вересня ц.р. виконком міськради ухвалив чергове рішення про внесення змін до бюджету громади на 2022 рік, проте зміст цього рішення залишився закритим для перегляду. У переліку рішень виконкому від 20 вересня також фігурує питання щодо внесення змін до Програми розвитку та фінансової підтримки Ренійської центральної міської лікарні на 2022 рік, але ця інформація не опублікована. «Засекреченими» залишились і внесені на тому ж засіданні виконкому зміни до Програми соціальної підтримки населення Ренійської громади «Захист і турбота» на 2021-2023 роки.
Додамо, що 26 серпня ц.р. виконком Ренійської міськради затвердив звіт про виконання бюджету Ренійської ТГ за перше півріччя 2022 року. Однак на офіційному сайті міськради «висить» лише заголовок цього рішення: його зміст не опубліковано.
Андрій ПОТИЛІКО

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]