Авторизация
 
 

Вибори в Болгарії: за перше місце в парламенті змагаються партії двох екс-прем’єрів

Вибори в Болгарії: за перше місце в парламенті змагаються партії двох екс-прем’єрів

На позачергових виборах у Болгарії за лідерство у майбутньому складі Народних зборів змагаються партії двох колишніх прем’єр-міністрів Бойка Борисова та Кирила Пєткова. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного компанією Gallup International Balkan.
Якби голосування відбулося у першій половині вересня, то коаліція Бойка Борисова ГЕРБ-СДС отримала 25,9% голосів виборців. При цьому за молоду партію Кирила Петкова «Продовжуємо зміни» готові проголосувати 19,2%. Експерти наголошують, що електорат партії ГЕРБ-СДС консолідований, але завмер – опитування не фіксують збільшення рейтингу партії. У зв’язку з цим результат голосування та перемога на позачергових виборах залежатиме від здатності партії «ПП» мобілізувати свій електорат.
За третє місце у майбутньому складі парламенту борються протурецька партія ДПС та радикальна проросійська партія «Відродження», за які готові проголосувати 11,5% та 11,3% виборців відповідно. Соціологи не беруться прогнозувати, як голосування за кордоном та радикалізація болгарського суспільства позначаться на результатах голосування і яка зі згаданих партій в підсумку вийде на третє місце.
Результати соціологічного опитування свідчать, що за Болгарську соціалістичну партію мають намір проголосувати 9,8% виборців. Демократичну Болгарію – 7,6%.
Новини Болгарії: Більшість населення Болгарії не в змозі покрити щоденні витрати

Є шанси подолати п’ятивідсотковий бар’єр у партій шоумена Славі Трифонова «Є такий народ» і колишнього міністра оборони Стефана Янєва «Болгарський схід». За них готові віддати голоси 4,3% та 4,2% виборців. Соціологи стверджують, що обидві партії можуть потрапити до нового складу парламенту і їхній результат залежить від здатності мобілізувати свій електорат.
фото: БНР

Рейтинг новости: 
теги: Новини
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]