Авторизация
 
 

А ви підготували вікна до зими?

Споживачі давно оцінили зручність використання пластикових вікон: їх не потрібно фарбувати, вони не пропускають шуму з вулиці, добре зберігають тепло в приміщенні тощо. Через те, що вони не вимагають особливої турботи, багато хто взагалі забуває про них. Ще є час, щоб підготувати до зими квартирні, балконні вікна та двері.

А ви підготували вікна до зими?

Правила догляду за вікнами ПВХ

Якщо не нехтувати елементарними заходами щодо догляду за металопластиковими конструкціями, то можна суттєво продовжити термін їхньої служби. До приходу морозних днів треба встигнути:

 



видалити бруд та пил, які можуть порушити герметичність;



оглянути фурнітурні елементи, щоб переконатися в їхній цілісності (при необхідності замінити);



відрегулювати віконну фурнітуру, перевівши на зимовий режим (тобто щільніший притиск стулки до рами);



змастити фурнітуру, попередньо очистивши її пензликом від забруднень (синтетичною оливою);



прочистити дренажні отвори за допомогою зубочистки чи дроту;



помити та змастити ущільнювачі, щоб вони залишалися еластичними (силіконовою оливою);



зняти москітні сітки.

 

Наскільки часто необхідно проводити мастило, залежить від експлуатації та зовнішніх факторів. Якщо в умовах великого міста стулки часто відкриваються, то змащувати доведеться хоча б раз на півроку. А якщо вікна використовуються в щадному режимі, то достатньо одного разу на рік.

 

Слід також пам’ятати, що в жодному разі не можна застосовувати для очищення ПВХ-вікон абразивні склади, кислоти та луги, оскільки вони руйнують структуру матеріалу. Особливо це стосується ущільнювачів, які мають залишатися м’якими та еластичними. В іншому випадку вони перестануть виконувати свої функції та їх доведеться замінити.

Висновок

На жаль, навіть висока якість матеріалів, таких як у бренду Viknaroff, не звільняє від догляду. Доглядати вікна зовсім не складно, але робити це потрібно регулярно. Якщо не забувати та не лінуватися, то термін їхньої служби буде довгим, а в будинку завжди буде затишно та тепло. І не доведеться звертатися до фахівців за допомогою.

 


Источник - Культурометр
Рейтинг новости: 
  • Не нравится
  • 0
  • Нравится
теги: Новости
Оставить комментарий
Авторизация через facebook:
иконка
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
  • Комментируют
  • Сегодня
  • Читаемое
Мы в соцсетях
  • Facebook
  • Twitter

Актуальные новости Одесской области в одной новостной ленте информационного агентства «Юг-Информ»

Самые свежие и интересные новости Одессы и городов и районов Одесской области. На нашем сайте вы сможете узнать новости Южного, Черноморска, Бедгород-Днестровского, Измаила. Все, чем интересны сегодня Арциз, Килия, Татарбунары, Болград, Тарутино вы сможете узнать на сайте нашего новостного агентства.

Новости политики и культуры, общественная жизнь и здравоохранение, право и криминал, громкие события и происшествия - все это не останется незамеченным в нашей новостной ленте.

Наша цнль - объективное освещение события, которые происходят в южном регионе. Если у вас есть интересная новость и вы хотите, чтобы она появилась на нашем сате, пишите нам через форму обратной связи или на почту [email protected]